Zoek
Sluit dit zoekvak.
Ons aanbod > 
DNA-onderzoek
DNA-onderzoek

DNA-onderzoek neemt en bijzondere plaats in bij afstammingsonderzoek. De technieken op zich staan hierin al veel verder dan wat wettelijk mogelijk is op dit moment. Het decreet begrenst voorlopig nog het zoeken via DNA tot verwantschap in eerste graad, ouders en kinderen dus. Dit is voor veel cliënten niet zo interessant gezien de ouders al overleden kunnen zijn. We hopen in de toekomst hier ook naar siblings te kunnen zoeken. 

AC Bow Green

In tegenstelling tot de cliënten zelf mogen wij ook niet samenwerken met de internationale commerciële databanken. We staan je wel bij voor het correct interpreteren van de resultaten die je daaruit zou verkrijgen.

Voor het DNA-onderzoek werken we samen met het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid, verbonden aan het UZ Leuven. Zij onderhouden een databank aan waarin enkel stalen via het Afstammingscentrum kunnen opgeslagen worden met het oog op mogelijke matches. Het Afstammingscentrum betaalt het CME voor deze dienstverlening en hier wordt van de cliënt ook een bijdrage van €85 gevraagd.

Cliënten kunnen ook beroep doen op bestaande internationale commerciële databanken. Hier kunnen we je informeren en bijstaan voor het correct interpreteren van de resultaten die je daaruit zou verkrijgen.

lego 1044891 1920
AC Bow Purple Flat
quote

Het DNA-onderzoek heeft voor mij een enorme impact gehad. Ik heb onlangs een hele avond samen gezeten met enkele halfzussen en het voelde alsof we elkaar al jarenlang kenden.

Anonieme getuigenis

Heb je een vraag?

Het Afstammingscentrum is er voor eenieder met een vraag naar de eigen afstamming of meer algemene vragen.  Stel je vraag via het contactformulier of via de gegevens hieronder

Een eerste contact kan ook anoniem.

Wij zijn alle weekdagen telefonisch beschikbaar tussen 14:00 en 16:00 op het tel.nr. 09 277 04 43

Mailen kan naar info@afstammingscentrum.be

Als je liever anoniem contact opneemt, klik dan op onderstaande knop.

    Laat je telefoonnummer hier achter, wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.