Search
Close this search box.
Ons aanbod > 
Psychosociale ondersteuning
Psychosociale ondersteuning

Naast het eigenlijke zoeken, bieden we bieden daarbij ook de nodige psychosociale ondersteuning en begeleiding. Het zoeken naar de eigen afstamming, naar familie of verwanten kunnen ook veel vragen, twijfels en zorgen met zich meebrengen of oude wonden weer blootleggen.

  • Waar en hoe moet je starten?
  • Welke organisatie kan je helpen?
  • Wat als je iemand vindt, hoe leg je het eerste contact?
  • Stel dat je niemand vindt?
  • Wat als er andere verwanten in het verhaal betrokken worden?

Het kan een proces zijn met de nodige obstakels, en zonder garantie op resultaat. Dit kan een behoorlijk zware impact hebben op iemands welbevinden.  

AC Bow Green

Je kan op je trajectbegeleider rekenen voor ondersteuning bij soms toch confronterende zoektochten, voor uitleg bij het interpreteren van zoekresultaten, bij het nadenken over een rootsreis, voor het opvangen van eventueel slecht nieuws en zo meer.  Indien gewenst doen we ook de communicatie met andere betrokken organisaties. Doorheen het hele traject zal dezelfde trajectbegeleider je bijstaan. 

Waar nodig zal hat Afstammingscentrum ook gericht doorverwijzen naar andere gespecialiseerde hulpverleners. Ook bij doorverwijzingen blijft je trajectbegeleider beschikbaar, wanneer en hoe jij dat wilt. 

rui alves qW13qCIXCM8 unsplash
AC Bow Purple Flat
quote

Ik voelde me heel erg opgelucht nu ik het nog eens kan vertellen op mijn tempo en heb kunnen zeggen wat mijn wensen zijn. U geeft mij terug hoop en moed en ik voelde me wat beter. Dank mevrouw voor het goed gesprek, het luchtte op.

Anonieme getuigenis

Heb je een vraag?

Het Afstammingscentrum is er voor eenieder met een vraag naar de eigen afstamming of meer algemene vragen.  Stel je vraag via het contactformulier of via de gegevens hieronder

Een eerste contact kan ook anoniem.

Wij zijn alle weekdagen telefonisch beschikbaar tussen 14:00 en 16:00 op het tel.nr. 09 277 04 43

Mailen kan naar info@afstammingscentrum.be

Als je liever anoniem contact opneemt, klik dan op onderstaande knop.

    Laat je telefoonnummer hier achter, wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.